Selecteer een pagina

OASE stedenbouw landschap is gevraagd voor het vervaardigen van het Schetsontwerp voor de buitenruimte van het kantoor van Anthura te Bleiswijk. Het gaat hierbij om het gehele entreegebied dat het visitekaartje van het bedrijf naar buiten vormt, een goede efficiënte afwikkeling van het verkeer, het parkeren van de werknemers en de entree voor de bezoekers tot een plek waar je welkom bent. Daarnaast ook om de inrichting  van de kantoortuin, de plek voor de mensen om zich te kunnen ontspannen en die tegelijkertijd bijdraagt aan de uitstraling en de levendigheid van het kantoor.

Anthura is gelegen in de droogmakerij Overbuurtsche Polder, een functioneel ingerichte, diep gelegen polder. Het kantoor ligt aan een poldertocht aan een voormalige insteekweg. De kassen vormen het vaste achtergrond decor voor de diversiteit van woningen en bedrijf gerelateerde kantoren. De landschappelijkheid van de lange lijnen (wegen en water), de economische motor van het kassen bedrijf en de super groene  en diverse woonkavels spreken tot onze verbeelding.

Tijdens de inventarisatie kwamen we verborgen schatten tegen in de vorm van tuin orchideeën. Verscholen tussen de bosschages kan je ze vinden.