Afgelopen zaterdag, 21 spetember 2019 hebben we met een groep active buurtbewoners een schetsmiddag georganiseerd op het Regentesseplein in Den Haag. Alle wonen we in de wijk Segbroek op een steenworp afstand van het Regentesseplein. Afgelopen jaar kwamen we allemaal vanuit onze eigen expertise buurtgenoten tegen die wat anders willen met het Regentesseplein. We hebben onze krachten gebundeld met als resultaat een schetsmiddag waarop we zoveel mogelijk buren wilde spreken.

Lange tafels, grote kaarten van toen en nu, een mooie luchtfoto en heel veel pennen en schetspapier. En natuurlijk prachtig weer. Dat leverde een mooi aantal deelnemers op.

Alle schetsen gaan we nu verwerken maar een eerste indruk is er natuurlijk al. Het plein wordt gewaardeerd om zijn statige 19de eeuwse karakter en de ruimte. Het heeft allure.

Maar…

Wat doe je nu op het plein? Hoe gaan we het in de toekomst gebruiken? Wat zou je er graag willen doen? Er zijn veel mooie schetsen gemaakt. Vele idee├źn gingen over de tafel van heel behouden tot spectaculaire vernieuwing.

Kortom een geslaagde start.