Selecteer een pagina
Nieuwe werkplek!!

Nieuwe werkplek!!

Sinds 1 maand heb ik een nieuwe werkplek. Samen met Marieke Tobias van Studio Tobias en Rogier Krullaars van non-design werkt OASE stedenbouw en landschapsinrichting in het Haagse Duindorp in een mooi ruim pand. Kom gerust een keertje een kopje koffie drinken!

 

Tesselsestraat 63

2583JH Den Haag

06 10 235 234

eline@oase-stedenbouwlandschap.nl

Ontwerp Entree Johannapolder, Rhoon

Ontwerp Entree Johannapolder, Rhoon

Op dit moment is OASE stedenbouw en Landschap samen met Buro Sant en Co druk bezig met het ontwerpen van de Groene Loper die de entree van de Johannapolder van Rhoon gaat vormen. Een Loper die de automobilist een overstap biedt om verder te gaan op fiets of per voet. Een plek waar geparkeerd kan worden om te gaan sporten, te klimmen, te zwemmen, voor Pitch & Putt of om gewoon heerlijk te gaan eten.

Ga mee!! Voedselfietstocht langs de Haagse stadslandbouw initiatieven

OASE stedenbouw en landschap organiseert samen met Can You Imagine en Natuurlijk in je Kracht een voedselfietstocht door Den Haag. We doen dit tijdens de Dag van de Stadslandbouw. Wie wil er meer weten over de geweldige initiatieven in Den Haag: Stadsboer Eleman, Haagse Stadswijngaard, Panderplein en Eetbaarpark 2. Lekker Nassuh zorgt voor een Haagse de lunch.

Plein Valkenbosschool eindelijk echt een groen schoolplein

Sinds kort is de beplanting op het plein van de Valkenbosschool aangeplant! Samen met een tunnel en een hut van wilgentakken vormt het een spannende struintuin voor de kinderen. Laat het voorjaar nu maar komen.

 

Sportpark, scholenpark Ezinge in Meppel geopend

Sportpark, scholenpark Ezinge in Meppel gaat telkens meer vorm krijgen. De bomen en het gras zijn aangeplant en ook het fietspad/hardloopbaan is aangelegd.

Schoolplein, Gouda

Schoolplein, Gouda

Spelen op een heuvel

De locatie van de M(ulti)F(unctionele)A(ccomodatie) ligt in een tuinstedelijke omgeving met monumentale bomen langs singels. De gemêleerde bebouwing volgt vooral het orthogonale patroon van de naoorlogse “stempelwijk”. Het naastgelegen woongebouw aan het Wilsonplein met zijn eigenwijze hoekverdraaiing vormt hierop een uitzondering. Het meanderende Z-vormige, door atelier PRO ontworpen gebouw, voegt zich zorgvuldig in de omgeving, pakt verschillende richtingen op en bakent daarmee verschillende sferen af.

 

Door de mooie volgroeide platanen langs de waterkant heeft het schoolplein een groene sfeer. Door middel van een brug is het plein toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Aan het begin ligt de fietsenstalling. Een vloer van kriskras door elkaar gelegde icoontegels geeft een aanleiding tot spelen. Het hek langs de singel zorgt er voor dat kinderen niet bij het water kunnen komen. Daarnaast is het hek ook onderdeel van de voetbalkooi.

 

Het plein is onderverdeeld in het schoolplein en het plein voor de peuters. Tussen beide pleinen vormt een brede, zigzaggende haag de scheiding. Deze haag biedt – naast luwte voor de kleinste kinderen – een groen element op het plein.

 

Centraal op het schoolplein staat een speeltoestel van hout op een heuvel. De combinatie van toestel en heuvel zorgt voor een nieuwe dynamiek op het plein.

In opdracht van: atelier PRO, Woonpartners Midden Holland in opdracht van gemeente Gouda

Projectstatus: opgeleverd

Periode: 2009

foto’s: Joeri van Beek, Petra Appelhof, Allard de Goeij